Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Конкурс за студенти с високи постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ – 2023 г.

  Краен срок за участие в конкурса 12 ноември 2023 г.

  Министерството на околната среда и водите (МОСВ) кани студенти с високи академични постижения, обучаващи се в специалности, свързани с опазването на околната среда, да участват в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023 г.“.

  Конкурсът се провежда за трета поредна година под патронажа на министъра на околната среда и водите като част от инициативите за отбелязване на кампанията на Европейската комисия “Европейската седмица на мобилността”.

   Организира се от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), която обявява неговото трето издание за академичната 2023/2024 г. “Пестене на енергия“ е тазгодишната тема на есето, с което ще се състезават бъдещите участници в конкурса. Под същото мото тази година се проведе Европейската седмица на мобилността.

  Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв.

  Могат да участват студенти, които се обучават в български висши учебни заведения, в специалности, свързани с опазването на околната среда.

  Кандидатите трябва да изпратят есе или кратка разработка от 3 до 5 страници по темата „Пестене на енергия“ в срок до 12 ноември 2023 г. включително на електронен адрес press@eea.government.bg или на адреса на ИАОС.

  Публикувано на 01/11/2023