Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Съюзът на физиците в България обявява национален конкурс за есе на тема „Физиката в моето бъдеще“

  Съюзът на физиците в България (СФБ) със съдействието на фондация „Еврика“ обявява национален конкурс за есе на тема „Физиката в моето бъдеще“. В конкурса могат да участват ученици и студенти, съобщиха от екипа на СФБ.

  Текстът на есетата трябва да бъде в обем до четири страници (във формат Word for Windows, шрифт Times New Roman, 12). Заглавието на файла да бъде име и клас на ученика на кирилица. Авторите трябва да посочат след заглавието на есето името си, класа и учебното заведение, дадено с адрес и пощенски код; името на научния ръководител на избраната тема с електронната му поща и телефон за контакт, уточняват от СФБ.

  Есетата да се изпращат по електронната поща на адрес: physconfedu@phys.uni-sofia.bg

  Крайният срок за участие в конкурса е 8 април 2024 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 24 май на сайта на Съюза на физиците в България, а времето и мястото на награждаването ще бъдат съобщени допълнително.

  Есетата ще бъдат оценявани от компетентно жури. Отличените с І, ІІ и ІІІ награда есета в трите възрастови групи (5 – 8 кл., 9 – 12 кл. и студенти) ще бъдат отпечатани в брошура за Младежката научна сесия, която ще бъде качена на сайта на Съюза на физиците в България. Подбрани от журито на конкурса есета ще бъдат публикувани в сп. „Светът на физиката“ – печатен орган на Съюза на физиците в България.

   Краен срок: 08.04.2024 г.

   

  Публикувано на 16/02/2024