Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • 40 издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”

    12 май е крайният срок, в който студенти-творци могат да се регистрират за участие в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. От 19 до 21 май те ще се съберат в Шумен за 40-и път. Домакин и организатор на проявата е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”, където преди четири десетилетия е първото издание на първия студентски литературен конкурс в България.

    В конкурса имат право да участват студенти от български висши училища. Авторите трябва лично да присъстват в Шумен в конкурсните дни, за да представят текстовете си пред публиката и журито. Надпреварата е в три направления – поезия, белетристика, критика. В последната категория за първи път организаторите допускат публицистика и журналистика. Условията на конкурса са публикувани в интернет страницата на конкурса litkonkurs.shu.bg, където се попълва и регистрационна форма за участие. Текстовете се приемат само в електронен вариант, като се прикачват към регистрационната форма на сайта на конкурса.

    Голямата награда на конкурса е издаване на книга на автор-студент. Тя се осигурява от Община Шумен и е в размер на 500 лева. Книгата ще бъде издадена от Университетското издателство „Епископ Константин Преславски”.  За поезия и белетристика първа награда е 120 лева, втора награда – 80 лева. За критика ще бъде дадена наградата „Боян Пенев” на Шуменския университет в размер на 120 лева. Публиката също ще определи своя фаворит, който ще получи 50 лева.

    Публикувано на 28/04/2017