Кандидатсвай онлайн

  • en
  • ru
  • Акад. Николай Денков: „Основната задача на всички, които се занимават с образование, е не само колко да бъде финансирането, а как то да доведе до по-добро качество“

    Дискусия с участието на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков се проведе на 4 декември 2023 г. в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Премиерът Денков бе категоричен, че трябва да се обърне внимание на качеството на образованието. „Основната задача на всички, които се занимават с образование, е не само колко да бъде финансирането, а как то да доведе до по-добро качество. Заедно с инвестициите и с финансирането, ние трябва заедно да дефинираме кои са индикаторите, с които мерим качеството“, заяви министър-председателят. С академичната общност той коментира възможностите за възстановяване на специалности, визията за развитие на висшето училище, връзката образование-бизнес.

    Премиерът бе в Шумен на 3 и 4 декември и проведе срещи с кмета на общината проф. д-р Христов Христов и областния управител проф. д-р Добромир Добрев. Районът на Шумен има огромна перспектива за развитие и през последните години със строителството на Индустриалната зона тръгна напред. Вече не просто обсъждаме строителството на нови пътища, а ги проектираме и изграждаме“, заяви акад. Денков.

    Публикувано на 04/12/2023