Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Честване на 90-годишнината на изтъкнатия педагог, учен и преподавател проф. д-р Анастасия Атанасова-Вукова

  90-годишнината на изтъкнатия педагог, учен и преподавател проф. д-р Анастасия Атанасова-Вукова ще се проведе на 1 декември под патронажа на Ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев. Организатори на проявата са ръководствата на Педагогическия факултет и на катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство”.

  Проф. Анастасия Атанасова-Вукова е носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Шуменския университет, изявен специалист в областта на музикалната психология, педагогиката на ранното детство, изкуството за деца, дидактиката на висшето образование. Дългогодишен преподавател в Шуменския университет с активен принос за укрепването на неговия Педагогически факултет и на Колежа  в Добрич.

  Честването ще бъде в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен, а началото е 16 часа. Ще бъде представена новата книга на проф. Анастасия Атанасова-Вукова „Моята педагогическа изповед”.

  На 2 декември от 10 часа в зала 211 на Корпус 2 на Шуменския университет ще започне научно-творческа среща за обсъждане на проблемите на съвременното музикално-педагогическо образование.

  Публикувано на 25/11/2016