Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • До 31 март приемат филми за участие във Фестивала на мобилното кино „Кино в длан”

  До 31 март е удължен срокът за приемане на филми за участие във второто издание на Фестивала на мобилното кино „Кино в длан”. Фестивалът си е поставил за цел да популяризира независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии и е обърнат към младите творци.

  Първият по рода си в България фестивал за филми, заснети с мобилни устройства, се организира от шуменското читалище шуменското „Добри Войников-1856” и   „Супернова медия“ ЕООД.  Престижната културна проява е подкрепена от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, община Шумен, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Съюза на народните читалища, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, „ICON”, УНИБИТ, „Теленор”, „Vbox7.com”, „CoolPad”, „UniCredit Bulbank”. Фестивалът се провежда с медийната подкрепа на Нова Телевизия, Радио Шумен и Българското национално радио.

  До участие се допускат български и чуждестранни граждани. Екипът, работил по създаването на филма, може да включва неограничен брой членове, но като автори на филма могат да бъдат регистрирани до четирима творци, участвали в създаването му.

  Представените на фестивала филми е необходимо да бъдат заснети само с мобилен телефон или друго мобилно устройство с вградена камера. Филмите е необходимо да бъдат предварително монтирани. По преценка на участника за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи. Времетраенето на филмите може да бъде от 1 до 5 минути. Филмите, кандидатстващи за участие в конкурса, трябва да бъдат създадени специално за участие във фестивала. Те не трябва да са участвали в други фестивали или да са направени достояние на публиката в интернет, на обществени събития или в социалните мрежи. Всеки автор или екип от автори може да регистрира за участие във фестивала до три филма.

  Сред наградите за победителите са Голямата награда на кмета на община Шумен Любомир Христов, три награди ”Пари в умна длан” на „Уникредит Булбанк”,  Награда за игрален филм, Награда за документален филм, Награда за анимационен филм, Награда за филм на значима социална тема, Награда на Съюза на народните читалища, Награда на НАТФИЗ “Kръстю Сарафов”, Награда на УНИБИТ, Награда на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, Награда на “Аудиовидео Орфей” и Награда на публиката, която се определя с гласуване във VBox7 канала и фейсбук страницата на фестивала. Победителите ще получат пет таблета „PRESTIGIO WIZE 3408”, осигурени от „Telenor”, и три смартфона, осигурени от фирма „CooldPad”!


  За контакти:

  Допълнителна информация за фестивала може да се получи от сайта: https://mkino.org/ и от фейсбук страницата: https://www.facebook.com/mkino.org/

  Публикувано на 13/02/2017