Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Йоана Тихолова спечели “Златната палка 2017”

  Йоана Тихолова, студент в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, е носителят на Голямата награда “Златната палка” от Националния студентски конкурс за хорови диригенти. Петото му издание се проведе днес в Шуменския университет. Организатори са Педагогическият факултет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и катедра “Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство”.

  21-годишната Йоана Тихолова е във II курс, специалност Педагогика на обучението по музика.

  Първото място в конкурса си поделят Наталия Иванова от Шуменския университет и Теодор Димитров от Великотърновския университет.

  На второ място са класирани Преслава Петрова от АМТИ-Пловдив и Хюсеин Мехмед от Шуменския университет.

  Мария Велинова от Шуменския университет зае третото място.

  Журито в състав: доц. Цветелина Славова, Деница Узунова и гл. ас. д-р Юлияна Панова, присъди наградата за най-добро изпълнение на задължителната песен “Дамян танец води” на Йоана Тихолова.

  Децата, с които работиха днес състезателите, определиха Преслава Петрова за най-любим диригент.

  В гала-концерта тази вечер участваха хорът на Средно училище “Сава Доброплодни” в Шумен с диригент Христина Костадинова и академическият хор към Шуменския университет.

  Конкурсът ще приключи утре с дискусионно студио на тема  „Организация и управление на детски хор – теория и практика“ с водещ доц. Цветелина Славова.

   

   

   

  Публикувано на 12/05/2017