Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • In Memoriam – проф. Венета ВИЧЕВА (07.04.1931 – 12.04.2013 г.)

  Напусна ни проф. Венета ВИЧЕВА. Виден български хоров диригент и музикант, основател на детски хор “Бодра песен”, диригент на смесен хор “Родни звуци” – Шумен, професор по дирижиране в Шуменския университет, носител на високи награди в областта на музикалното изкуство. Почетен гражданин на Шумен и Доктор хонорис кауза на Шуменския университет..

  Неуморен организатор и инициатор на културни събития, проф. Венета Вичева е на сцената повече от половин век. Заразяваща енергия, силна артистична индивидуалност, изискан вкус и прецизност, съпътстват, както творческите й изяви, така и преподавателската й дейност. Обучението и възпитанието на поколения студенти заслужено й отрежда място сред най-изявените  личности на Шуменския университет.

  Академическата общност ще запомни с респект и уважение креативния професионалист, отговорния и отзивчив човек, мъдрия учител, колегата и приятеля – проф. Венета ВИЧЕВА.

  Поклон пред паметта й с благодарност за наученото, споделеното и съпреживяното.

  Поклонението ще се състои на 14 април (неделя) от 10.00 часа в зала “1300 години България” на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – Шумен.

  Публикувано на 13/04/2013