Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Национален студентски литературен конкурс Шумен – 2012

  На 19 и 20 май в Ректората на Шуменския университет ще се проведе тридесет и петото издание на Националния студентски литературен конкурс Шумен – 2012.
  Участниците тази година са над 80, което е 3 пъти повече от миналогодишното издание. Най-много заявени участия има в направленията поезия и белетристика. Изненадващ е големият интерес към критиката.

  Студентският съвет на Шуменския университет – основен организатор на Конкурса – се довери при подготовката на събитието на младите и амбициозни студенти от Организация PR-студентска инициатива Мануела Манчева, Диана Коченджиева, Ваня Александрова и Стоян Вълчев.

  Тазгодишното издание на конкурса е младежко, разчупено, фестивално. Освен четенията са предвидени много съпътстващи събития. Специалните акценти в програмата са майсторският клас на Алек Попов и представянето на книгата „Наръчник за творческо писане” на Антоний Димов. Пламена Николова ще покаже на младите автори как по-различно могат сами да изработят своята книга. Студенти от специалността “Изобразително изкуство” на Шуменския университет подготвят изложба. Музикалното присъствие на Ралица Тонева, Мадлен Перчемлиева , Ралица Соколинска и групата Little pea ще разнообрази творческото вглъбение на гостите.

  Организаторите са подготвили много изненади: „Ще долитат пегаси и ще събират впечатления от Конкурса, ще отлитат птички и ще носят спомени от Конкурса. Ще оставим общ отпечатък от събитието…” – загатват от PR-SI.

  Публикувано на 21/05/2012