Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Отлично представяне на Шуменския университет на Национална универсиада – Варна 2019

  В периода 07.05-12.05.2019г. морската столица Варна бе арена на спортни битки от Националната универсиада, организирана от АУС „Академик“. Състезателите и отборите на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” записаха най-доброто си участие в осмото издание на този форум.

  Първите медали донесоха кик-боксьорите, завоювали 6 медала и купа: Иван Иванов – 2 златни медала, Ани Тотева – сребърен и бронзов медал, и Сава Карастоянов – 2 бронзови медала.

  Баскетболистите на Университета не загубиха мач до финала, където се противопоставиха на Национална спортна академия. След равностоен двубой завоюваха сребърни медали и купа при първото си участие в такъв вид състезание.

  Момичетата от волейболния отбор също спазиха традицията за призови класирания, като също стигнаха финал и отстъпиха също от НСА. Второто място на отбора и купата, която донесоха, също е най-доброто им класиране досега.

  На високо ниво се представих и момчетата от тениса на маса, като отборно се класираха на трето място и индивидуално – два бронзови медала за Денислав Денев и Атанас Росенов.

  Купите и медалите от леката атлетика затвърдиха отличното представяне на нашите студенти. Три купи за трето място отборно – жени, трето място – група бягания и трето място спринт жени. Две трети места за щафетите 4х100 м и 4х400 м, сребърен медал за Живко Стоянов на 400 м, 2 място на дълъг скок и трето на висок скок за Димана Йорданова, 2 място за Билсерин Сюлейман на 1500 м, 3 място за Константина Борисова на 400 м, призови класирания за Каролина Николова, Галин Петрова, Снежана Грудева и Петър Крумов. Първо участие на Боряна Петрова в плуването и тенис на корт допълниха впечатляващото участие на спортистите от Университета.

  Треньори и водачи на отбори са преподавателите от Катедра „ТМФВ и спорт” при Педагогическия факултет.

  Публикувано на 14/05/2019