Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Награда от Международната изложба „Съвременни образователни институции 2021“ в Киев

  Гран при за иновационна и научна дейност на 12 международна изложба „Съвременни образователни институции 2021“ в Киев получи партньорският Мелитополски университет „Богдан Хмелницки“.

  Златният медал в категорията „Иновации в развитието на международното сътрудничество в образователните институции“ бе присъден на Центъра по българистика с Лекторат по български език в Мелитополската алма-матер.

  Престижната награда е за разработката „Иновационна практика за интеграция в европейското образователно и научно пространство (Опитът на Центъра по българистика с Лекторат по български език, литература и култура в МДПУ „Богдан Хмелницки“) на екипа: доц. д-р Сергей Пачев, д-р Красимира Колева, доц. д-р Валентина Пачева. Разработката е резултат от успешното сътрудничество на Университета и Центъра с Република България чрез Посолството в Киев по европейската програма „Българска помощ за развитие“ и с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ като официален партньор на МДПУ.

  Дипломите са подписани от министъра на образованието и науката на Украйна Сергей Шкарлет и президента на Националната академия за педагогически науки на Украйна Васил Кремен.

  Екипът посвещава наградата на 30-годишнината от установяването на официалните отношения между Република България и Украйна и на 50-годишнината на партньорския Шуменски университет.

  Публикувано на 07/06/2021