Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Наградата „Розалина Трутман” бе връчена за пети път

  Годишната изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” бе открита днес в галерия „Университетска” в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. „Това е годишният ни отчет пред вас и с гордост можем да се похвалим, че изпращаме една успешна година”, заяви проф. Валери Чакалов, ръководител на катедра „Визуални изкуства, теория и методика”. Той припомни, че студентите и преподавателите са показали своята продукция в три художествени галерии – в Габрово, Търговище и Добрич.

  Деканът на ПФ проф. д.ик.н. Красимир Марков и проф. Чакалов обявиха носителите на наградата „Розалина Трутман”. Тя се връчва на изявени студенти в областта на визуалните изкуства. Осигурява се за пета поредна година от швейцарската фамилия Трутман, почитател на творчеството на българските студенти.

  Носителят на наградата за цялостно представяне стана Борис Иванов, магистърски курс.

  Наградата за графика бе за Йоана Стоянова, магистърски курс.

  Наградата за пластика получи Добри Добрев, III курс.

  Наградата за живопис спечели Елисавета Ангелова, магистърски курс.

  За първи път бе дадена награда за керамика. Получи я Мариана Василева, I курс.

  Поощрителна награда за живопис получи Надя Пеовска, магистърски курс, за графика – Мехмед Реджеб, I курс, за графика – Анастасия Панайотова, III курс, за живопис – Анелия Тодорова, I курс, за експериментална фотография – Ива Георгиева, магистър.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Публикувано на 17/05/2017