Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Награди за студенти и преподаватели

  Награди в областите на изкуството, културата, образованието и просветата ще получат студенти и преподаватели от Шуменския университет “Епископ Константни Преславски” за постиженията си през 2018 година. Отличията бяха утвърдени единодушно на заседание на Общинския съвет в Шумен на 25 април 2019 г.

  В раздел “Изобразително изкуство” с колективната награда съветниците награждават изложбата “Код: Визуално”, която катедра “Визуални изкуства, теория и методика” подреди в градската художествена галерия “Елена Карамихайлова” в Шумен по случай 25 години от създаването си. Със свои творби се включиха над 100 настоящи и бивши студенти и преподаватели. Наградата ще бъде връчена на 11 май – Деня на Шумен.

  На 24 май и признанието на обществото ще получи и Сабина Василева, студентка в магистърска програма “Медицинска физика”, специалност “Физика”, в категория “Студент в областта на природните, математическите и технически науки”.

  За принос в областта на природните, математическите и техническите науки ще бъде отличен преподавателят доц. д-р Красимир Кордов.

  За принос в областта на хуманитарните и педагогическите науки наградата ще получи проф. д-р Димитър Попов.

  Публикувано на 26/04/2019