Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Научна конференция МАТТЕХ 2018

  Научна конференция с международно участие МАТТЕХ 2018 ще се проведе от 25 до 27 октомври 2018 г. в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Нейни организатори са Факултетът по математика и информатика и Факултетът по технически науки. Официалното откриване е на 25 октомври в 9:30 часа в Аулата на Университета. На 26 октомври в зала С 5 в Корпус С от 9:00 до 9:30 часа доц. д-р Вежди Хасанов и проф. д-р Христомир Христов ще представят проект УНИТе и мястото на Шуменския университет в него.

  В конференцията ще вземат участие над 100 участници от страната и чужбина. Седем лектори от университети и научни организации от САЩ, Полша, Румъния, Португалия, Турция, Русия и Украйна ще изнесат пленарни и ключови доклади по време на конференцията.

  В нея ще участват учени, преподаватели, учители, студенти и докторанти. Те ще работят в девет секции: Математика и физика, Компютърна информатика и компютърни информационни технологии, Комуникационна и компютърна техника и технологии, Информационни, технически и икономически проблеми на системите за сигурност, Геоматика (Геодезия, Фотограметрия и Картография), Общо инженерство и технически системи, Обучението по математика и информатика, Икономика и управление, Студентска секция.

  Конференцията е частично финансово подкрепена от Фонд „Научни изследвания“ и Пашабахче България ЕАД, гр. Търговище.

  Публикувано на 24/10/2018