Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Поредни прояви в Епископ-Константиновите дни

    С турнир по програмиране и информационни технологии за купата на Декана на Факултета по математика и информатика започна 17 май. Събитието, превърнало се в традиция, дава възможност на най-добрите студенти да проверят в състезателни условия възможностите си по програмиране и изграждане на качествени приложения.

    По-късно през деня Катедрата по технологично обучение, професионално образование и предучилищна и начална педагогика на Педагогическия факултет представи в учебно-технологичния си комплекс изложба с експонати на студенти от специалност „Техника и технологии”. Проявата също се превръща в традиция и привлича любопитството и интереса на много приятели и гости. Тази година тя беше разнообразена със забавно кулинарно състезание за майсторски дизайн.

    Ден по-рано – на 16 май – беше открита изложба на студентите от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” във фоайето на Корпус 2, а вечерта в дискотека „Колизеум“ се проведе петото издание на конкурса „Мис и мистър Шуменски университет“.  Организатори на атрактивния спектакъл бяха Студентският съвет и агенцията за модели „HF“.

    Публикувано на 21/05/2012