Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Преподаватели от Педагогическия факултет организират обучителни модули „Радвай се на общото, приеми различното!”

  Серия от обучителни модули под мотото „Радвай се на общото, приеми различното!” и представяне на онлайн платформата IRIS организират преподаватели от Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Дейностите са ориентирани към учители и треньори от масовия спорт и са във връзка с проект IRIS:Иновативни ресурси за учене и насърчаване на равноправното участие в масовия спорт, за превенция на дискриминацията, расизма и насилието“, No:557109-EPP-1-2014-1-EL-SPO-SC.

  Първите обучителни модули са представени на 5 ноември в Средно училище „Йоан Екзарх Български”, на 5 ноември в Педагогическия факултет и на 8 ноември в Средно училище „Христо Ботев” в Търговище.

  Предстоят занимания на 18 ноември в Средно училище „Княз Борис”, където от 10 до 13 часа ще бъдат представени онлайн платформата IRIS и обучителни модули, популяризирани видеоматериали и игра, които ще завършат с дискусия.

  На 21 ноември от 13 до 16 часа в спортна зала „Младост” в Шумен се организират подвижни и щафетни игри и състезание по баскетбол за малки и големи под надслов „Да спортуваме заедно”. Входът е свободен.

  На 28 ноември във Педагогическия факултет на Шуменския университет ще се състои обучение на учители, треньори и студенти по IRIS онлайн платформата за обучение на треньори и учители. Ще има демонстрация по фехтовка и обучеиние на български народни танци.

  Модератори на събитията са проф. д.п.н. Надежда Йорданова, гл.ас. д-р Чавдар Стойчев, ст. преп. д-р Теодора Симеонова, докторант Янко Янков, Незабравка Василева и Пламен Танев.

  Проектът IRIS:Иновативни учебни ресурси за насърчаване на равноправното участие в масовия спорт и справяне с инциденти, свързани с дискриминация, расизъм и насилие” се изпълнява в рамките на програма Еразъм+ и е съфинансиран от ЕС.       Партньори по проекта са Регионален център за професионално обучение и продължаваща квалификация (RCVTLLL), Западна Гърция (координатор), Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, България; Университет Сантяго де Компостела (USC), Испания, Университетът на Ювяскюля (JYU), Финландия, Елински отворен университет (HOU), гр. Патра, Гърция, Спортна асоциация „Олталом“(OSA), гр. Будапеща, Унгария.

  За повече информация вижте програмата.

  Публикувано на 11/11/2016