Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Шуменският университет ще бъде домакин на състезание по практическо програмиране

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” ще бъде домакин на 29 и 30 октомври на хакатон – състезание по практическо програмиране. То ще се проведе за първи път в Шумен, организирано е от предприемаческа организация Crew21 и Startup Factory, със съдействието на община Шумен.

  Целта на състезанието е разработка на проект за софтуерен продукт в рамките на два дни от екипи, включващи между 2 и 4 човека. Финалът е на 30 октомври, а участниците ще презентират своите проекти пред жури и ще демонстрират работещи функционалности на продуктите си.

  Проектът, върху който ще работят екипите, трябва да се вписва в една от областите – образование, свободно време, забавление или решение на проблем на град Шумен, област Шумен или България.

  Няма ограничение в технологиите или формата на продукта, може да бъде всякакъв софтуер – настолна програма, мобилно приложение, уебсайт.

  Организаторите насърчават всички – ученици, студенти, работещи, да се включат в състезанията и демонстрират уменията си. За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани. Фондът с награди е на стойност над 1 500 лв.

  Публикувано на 18/10/2016