Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en
  • Студенти и преподаватели представиха свои творби в Художествена галерия „Никола Маринов“ в Търговище

    Студенти и преподаватели от катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ представиха днес част от творческата си продукция в залата на Художествената галерия „Никола Маринов“ в Търговище. „Университетите имат мисия да генерират бъдещето на България – младите творци. Елитът на знаещите и можещите. Всичко тук е продукция от ателиетата на Шуменския университет. Надявам се младите хора от Търговище да открият своята предпочитана специалност при нас“, каза при откриването проф. Валери Чакалов, ръководител на катедра „Визуални изкуства, теория и методика“.

    Откриването на изложбата бе уважено от областния управител на Търговище Валери Симеонов, от ректора на университета проф. д.и.н. Георги Колев, заместник-деканите на Педагогическия факултет проф. Димитър Чолаков и доц. д-р Чавдар Сотиров,  един от най-добрите офталмолози в България д-р Димитър Тасков, общественици и журналисти.

    Специален музикален поздрав към присъстващите ценители на изкуството отправи Ива Георгиева, II курс магистратура „Педагогика на обучението по пластични изкуства – графика и графични комуникации“.

    Публикувано на 23/03/2017