Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Студенти в Шуменския университет спечелиха стипендии на фондация „Еврика”

  Студентите от Факултета по математика и информатика в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” Сунай Алиев, Селиме Хасанова и Синан Ниязиев са сред стипендиантите на фондация „Еврика” за учебната 2016/2017.

  Сунай Алиев е отличен със стипендията „Джон Атанасов” в размер на 2 000 лева, която се дава за постижения в овладяването на компютърните науки. Алиев е завършил Шуменския университет, специалност „Информатика – Компютърни информационни технологии”, образователно-квалификационна степен бакалавър. В момента се обучава по две магистърски програми – „Софтуерно инженерство” и „Компютърни технологии за автоматизация на производството”. Член е на най-голямата професионална организация в света с основна цел развитието на технологичните нововъведения и върховите постижения в полза на човечеството IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Носител е на наградата на Ректора за 2016 г. за утвърждаване авторитета на Шуменския университет.

  Селиме Хасанова и Синан Ниязиев получават стипендиите „Хуауей ИКТ” по дарение на „Хуауей Технолоджис България” ЕООД в размер на 1 000 щатски долара. Двамата са студенти в 4 курс на специалността „Информатика – Компютърни информационни технологии”.

  Общо 52-ма са учениците и студентите, които фондация „Еврика” подпомага тази учебна година. Те са определени на конкурсен принцип.

  Публикувано на 15/11/2016