Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Свободата в музиката

  След впечатляващото гостуване на полския професор-перкусионист Пьотър Сут през месец май в Шуменския университет и след респектиращото му представяне в съвместен концерт с шуменската филхармония в края на октомври, преподавателят в Университета в Бидгошч е отново на творческа визита за среща с академическата общност.

  По време на Патронния празник на Шуменския университет на 21 май проф. Сут, заедно с колегата си д-р Бенедикт Одиа, изправи на крака присъстващите в Аулата на Ректората с виртуозните си изпълнения.

  Поредното му посещение е по повод 11 ноември – Деня на независимостта, национален празник на Република Полша, и Деня на полската култура в Шумен, който тази година преминава под надслов „Свободата в музиката”. Специално подготвеният по този случай концерт ще се състои на 9 ноември (петък) от 13 часа в Аулата на Университета. Гостите от  Бидгошч (проф. Сут пристига отново с д-р Одиа) са поканили за участие в празничната си проява и академическият хор на Шуменския университет с ръководител гл. ас. Юлияна Панова.

  В програмата: Винценти от Келце, Пьотр от Груджондз, Богуслав Шефер, Карол Шимановски, Марк Глентуърт, Александър Морфов, Кирил Стефанов.

  Публикувано на 07/11/2012