Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Творческа среща за студентите-музиканти

  Студентите от специалност „Педагогика на обучението по музика” на Педагогическия факултет ще проведат творческа среща с композитора Красимир Милетков по време на аудиторните си часове по дисциплината „Музикална литература за деца и юноши”. Срещата ще се състои на 12 април (петък) от 14.00 ч. в зала 108 на Педагогическия факултет.

  Красимир Милетков е известен автор на песни и инструментални пиеси за деца, популярна музика, джазови пиеси, музика към театрални постановки и др. Има издадени сборници с негови песни и сборник с клавирни пиеси за деца “Музикална кутийка”. Той е един от учредителите на конкурса за детска песен “Сладкопойна чучулига”. Негови творби са включени  в учебните  програми по музика, използват се в обучението на начинаещите пианисти и са предпочитан репертоар на детските вокални групи. От 1986 работи като преподавател по музика.

  Преди посещението си в Шуменския университет, в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” композиторът ще представи – от 10.00 ч. и от 11.00 ч. – авторски шоу-спектакъл пред шуменските деца и ученици. Предвидени са и две срещи с ученици от музикалните паралелки на СОУ „С. Доброплодни”.

  Гостуването на Красимир Милетков е  във връзка с реализиране на европейски проект на тема „Европейски композитори”, съвместно дело на музикалните педагози Светла Попова (учител по музика в ЦДГ „Звънче” в Шумен) и Левин Брески (Полша). По време на второто представление в Регионалната библиотека ще се осъществи конферентна среща между българските и полските деца, които с отзивчивост опознават творчеството на българския композитор.

  Организатори на срещите на композитора в Шумен са гл. ас. Маргарита Рачева от Катедрата по музикално възпитание и изпълнителство  на Шуменския университет и Светла Попова. 

  Публикувано на 10/04/2013