Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Учени от България, Македония, Италия и Украйна участват в научната конференция „География, регионално развитие и образование“

  Учени от България, Македония, Италия и Украйна участват в научната конференция “География, регионално развитие и образование”. Тя се провежда днес и утре в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Организатор е катедра “География, регионално развитие и туризъм” към Факултета по природни науки.

  Участниците бяха поздравени от името на ректорското ръководство от зам.-ректора доц. д-р Константин Константинов. Приветствие поднесе и доц. д-р Петинка Галчева, декан на Факултета по природни науки. Специален музикален поздрав поднесоха ученици от СУ “Сава Доброплодни” в Шумен.

  Пленарният доклад бе изнесен от д-р Наталия Краско и Иван Иванов от Мелитополския държавен педагогически университет “Богдан Хмелници”, гр. Мелитопол, Украйна.

  На форума ще бъдат представени над 40 научни доклада в секциите “Природна география”, “Обществена география, регионално развитие и туризъм” и “Географско образование”. Участниците от България са учени и докторанти от Института по океанология при БАН, Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН, Националния институт по  метеорология и хидрология при БАН, Югозападния университет “Неофит Рилски”, Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Висшето училище по агробизнес и регионално развитие и др.

  В програмата са включени фотоизложба “Географски обектив към България“ и 3-D макети на ученици от ППМГ “Нанчо Попович” в Шумен. Ученици и студенти ще  участват в постерна сесия.

  Публикувано на 03/11/2017