Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Златна значка за доц. д-р Божанка Байчева

  Директорът на Колеж-Добрич доц. д-р Божанка Байчева бе удостоена днес с почетната Златна значка за значителен принос за развитието на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и за издигане на авторитета му в страната и в чужбина. Церемонията се състоя по време на заседание на Академическия съвет, в чиято работа доц. Байчева участва за последен път.  

  Отличието в знак на признателност и уважение бе връчено от ректора на Университета проф. д.и.н. Георги Колев. „От името на академическата ни общност Ви благодаря за всичко, което сторихте през годините, за труда и усилията, които положихте за развитието на Колежа“, каза проф. Колев. Доц. Байчева е преподавател в Колежа от 30 години, негов заместник-директор от 2005 година и директор от 2012 година.

  Поздравления и цветя от преподавателската колегия на Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна поднесе неговият директор проф. д-р Дарина Василева.

  Букет и сърдечни пожелания за здраве и успешни бъдещи начинания отправи и деканът на Педагогическия факултет доц. д-р Чавдар Сотиров.

  Към топлите думи се присъединиха и останалите членове на Академическия съвет.

  „Трогната съм от вниманието и уважението. Използвам случая да благодаря за поздравите от колегите и декана на Факултета по природни науки доц. д-р Петинка Галчева, които ме изненадаха на последното заседание на  Съвета на Колежа. Намеренията ми са да се върна към пианото и композирането на музика“, сподели доц. Байчева. Повече от 20 години тя е била вокален педагог в студио за поп и рок певци „Сарандев“ в Добрич и талантливи нейни възпитаници са спечелили повече от 300 награди от международни и национални конкурси.

   

  Публикувано на 20/07/2018