Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Специализирана лаборатория „Медии“

  Специализирана лаборатория „Медии“ e създадена през 2003 г. във връзка с практическото обучение на студентите от специалностите „Журналистика” и „Връзки с обществеността”  в реална работна среда. В нея е изградено напълно професионално оборудвано радиостудио, където не само се води обучение в направлението  медиаспециализация „Радио и телевизионно студио”, но и се подготвят и обработват аудиоматериали, радиопродукти, модулни радиопрограми, предоставяни на партньори на специалностите от направление „Обществени комуникации”.
  В специализирана лаборатория „Медии“ са базирани  редакцията на университетската онлайн медия „Академос” и офисът на Студентската работна група „ПР Студентска инициатива”, както и учебно фотостудио.

  Задачите на специализирана лаборатория „Медии“ са:

  1. Да обезпечи професионални условия за обучението на студентите в медиаспециализациите „Радио и телевизионно студио” и „Печат”.
  2. Да подготвя радиопродукти (клипове, радиопрограми, репортажи, интервюта) за партньори на Катедра „Журналистика и масови комуникации”, като възможност за професионална реализация на студентите и попълване на тяхното професионално портфолио още по време на обучението им.
  3.  Да осигури работата на университетската онлайн медия „Академос”.
  4. Да осигури подготовката на студентите по отношение на репортажната и студийната фотография.

  За контакти:

  доц. д-р Юрий Петров Проданов – директор 
  Радио и телевизионно студио:
  Учебен вестник и Фотостудио: